Africa Fashion Week Amsterdam

logo

Dit jaar vindt Africa Fashion Week Amsterdam voor de tweede keer plaats, van 28 tot en met 30 augustus aanstaande, ditmaal in het Koninklijke Instituut voor de Tropen aan de Mauritskade. Drie dagen lang krijgen Afrikaanse ontwerpers de kans hun nieuwste collectie te laten zien aan ons gerenommeerde internationale publiek komende uit verschillende werelddelen.

Het doel van de Africa Fashion Week Amsterdam is om de Afrikaanse mode, kunst en cultuur in het westen te promoten. Afrika is een rijk continent met veel creativiteit en talentvolle ontwerpers die maar weinig de kans krijgen om zichzelf te presenteren voor een groot internationaal publiek. Africa Fashion Week Amsterdam biedt daarom jong en gevestigd talent de kans hun creaties aan de wereld te laten zien en diversiteit in het modebeeld door te voeren.

De drie dagen hebben dit jaar een wisselend thema zodat we divers talent de gelegenheid bieden om de nieuwste designs te showen. De eerste dag biedt podium aan opkomend talent. Zes ontwerpers krijgen de kans zichzelf te presenteren aan het publiek. De tweede dag staat in het teken van de man.

De laatste dag staat volledig in het teken van gala, evening wear voor dames. Diana Tambe Blackpearl, de oprichtster van Africa Fashion Week Amsterdam en winnares van meerdere internationale awards, sluit het evenement op de laatste dag af door haar nieuwste collectie voor te showen. Ze is voor deze collectie gesponsord door de Nederlandse stoffenfabrikant African Textiles Holland.

Bezoekers en de media die Africa Fashion Week Amsterdam 2015 bijwonen zijn onderdeel van een multi-cultureel evenement dat creatief talent van Afrikaanse bodem een platform biedt om zichzelf aan de wijde wereld van mode te presenteren.

Meer informatie? Neem een kijkje op: http://www.afwamsterdam.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s